Matcha latte is de essentiële matcha thee drank in het Westen. Steeds meer mensen vervangen hun kopje melkachtige koffie door matcha latte, omdat het niet alleen energie geeft, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten bevat.
Ingrediënten
200 ml melk of plantaardige drank
80 ml water
1 g 100% biologische matcha
Bereiding
1
Verwarm 80 ml water tot 80°C en 140 ml melk of plantaardige drank. Giet 1 gram matcha in een glas of kom. Je kunt een zeef gebruiken om klontjes te voorkomen.
2
Voeg een kleine hoeveelheid van het hete water toe aan de kom (net genoeg om de matcha te bedekken) en klop met een elektrische of bamboe klopper tot er een fijne schuimlaag ontstaat.
3
Giet de hete melk of plantaardige drank (ongeveer 140 ml) in een kopje en meng de matcha erdoor.
4
Als je je matcha latte wilt zoeten, voeg dan een snufje bruine suiker of een andere zoetstof toe.
Op zoek naar een eenvoudig maar weelderig dessert? Deze peren- en rooiboschocoladetaart is de perfecte keuze. Met slechts drie ingrediënten is het ongelooflijk gemakkelijk te bereiden, van nature zoet en...
Als je van zelfgemaakte smeersels houdt, is deze hazelnoot-matchaversie een heerlijke twist die je moet proberen. Romig, van nature zoet en doordrenkt met de aardse smaak van matcha, perfect om...
Op zoek naar een creatieve en gezonde twist op traditionele pasta? Deze bloemkool- en matchapasta combineert de natuurlijke zoetheid van bloemkool met de aardse, levendige smaak van culinaire matcha. Het...
Yo lo preparo con bebida de almendra 0’0. Frio. Me encanta.
Hacia tiempo que no me tomava un te matcha hoy vuelto a tomar sin palabras🥰
Hola! No se puede mezclar directamente con la leche? Gracias