Gezondheidsvoordelen van matcha-thee
De prijs: een indicator van kwaliteit en herkomst
Matcha is een soort thee met hoge productiekosten. Het verkrijgen van slechts 40 gram Matcha-thee vereist arbeidsintensief werk; vanaf de teelt, de oogst en de daaropvolgende verwerking kunnen er maanden verstrijken. De gemiddelde marktprijs voor een Matcha-thee uit Japan (een land dat de beste kwaliteiten van dit type thee cultiveert en waar het vandaan komt), kost meer dan € 20 per 100 gram ceremoniële kwaliteit (de beste kwaliteit). Dat zonder te overwegen dat het 100% biologisch is. In dat geval kunnen de kosten hoger zijn.
Meestal, als de prijs erg laag is (minder dan € 20 per 100 gram), is dat meestal een indicatie van slechte kwaliteit, en hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit China.
De kleur: intens groen in plaats van geelachtig
Matcha bevat geen kleurstoffen of conserveermiddelen, de kleur is volledig natuurlijk. Matcha van lage kwaliteit zal een meer bruine of gelige kleur hebben.
Hoe levendiger groen de Matcha, hoe beter. Dit betekent dat het is gemaakt van de beste groene theebladeren, geen stelen of aderen bevat en een hoger gehalte aan chlorofyl en antioxidanten heeft.
Geur: met een milde plantaardige aroma
De beste kwaliteiten worden gekenmerkt door een plantaardig aroma, dankzij de verbinding genaamd "L-Theanine", een aminozuur dat in de schaduw wordt behouden. De theeën die zijn geteeld zonder het afdekkingsproces te hebben ondergaan, verliezen deze aminozuren grotendeels, omdat ze catechinen worden wanneer de bladeren aan de zon worden blootgesteld.
Als het een te sterke en uitgesproken geur heeft, of muf ruikt, betekent dit dat de kwaliteit niet goed is.
Tact: fijn en delicaat
De textuur van een goede kwaliteit Matcha verschilt doordat deze extreem fijn is (elke korrel meet tussen de 5-10 micron), fijner dan talkpoeder en vergelijkbaar met de textuur van een oogschaduw.
Een Matcha van lagere kwaliteit zal grotere deeltjes bevatten en wanneer je het met je vingers wrijft, zul je merken dat het dikker is of een zanderige textuur heeft.
Je kunt het ook controleren door wat Matcha op een vlak oppervlak te leggen (bij voorkeur een vel papier) en het met je wijsvinger naar beneden uit te spreiden, om te zien of de korrel dikker is.
Oorsprong: uit Japan
Matcha komt oorspronkelijk uit Japan. Er zijn twee regio's waar de beste kwaliteiten van groene thee worden verbouwd en geoogst; Deze regio's zijn Nishio (Aichi) en Uji (Kyoto). Recentelijk is Matcha ook begonnen te worden geproduceerd in andere regio's en landen zoals China, om westerse landen te bevoorraden. Helaas wordt de manier waarop deze Matcha wordt vervaardigd, meestal niet gedaan volgens de traditionele methode, waardoor het een smaak, kleur, geur en aanraking krijgt die heel anders is dan wat Ceremoniële Matcha is.
Onze Matcha: hoge kwaliteit, 100% biologisch
Onze twee soorten Matcha zijn van ceremoniële kwaliteit. Afkomstig uit Uji, Kyoto.
Onze Matcha heeft een hoogwaardige kleur, omdat het is gemaakt van de beste kwaliteit bladeren en het traditionele proces is gevolgd. De geur is zacht, zoet en met een plantaardige aroma en heeft een zeer fijne textuur dankzij de urenlange steenmalen.
Probeer de beste matcha
Geniet van een matcha thee uit Japan
Ontdek onze verschillende kwaliteiten en smaken en begin alle voordelen te ervaren van de hoogste kwaliteit ceremoniële Matcha-theepoeder.
Gerelateerde producten

Bestseller

Bestseller

Bestseller

Perfect voor beginners