
English Breakfast thee is een blend, wat betekent een mengsel van verschillende soorten thee. In dit geval is het een combinatie van zwarte thee uit verschillende herkomsten: Assam thee, Ceylon thee en Keniaanse thee.��
Deze blend resulteert in een sterke, volle, robuuste en consistente thee. Naast de gedurfde smaak wordt het vooral aanbevolen voor het ontbijt vanwege de stimulerende eigenschappen.��
Oorsprong
Ondanks dat het een relatief moderne creatie is, zijn er verschillende verhalen over de oorsprong. We weten dat het dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw.
Eén geloof is dat English Breakfast thee werd gecreëerd door een Engelse handelaar gevestigd in New York, die een replica van de thee die iedereen in Engeland consumeerde naar de Verenigde Staten bracht.
Een andere theorie suggereert dat English Breakfast thee zijn oorsprong vond in Schotland, waar het bekend stond als "Breakfast tea". Men gelooft dat het populair werd in Engeland dankzij koningin Victoria.
Het drinken van thee heeft zich snel verspreid en is een kenmerk van de Britse cultuur geworden, zoals het geval is met English Breakfast thee.��

Eigenschappen
Deze thee heeft veel eigenschappen:
- Matige tot hoge cafeïnegehalte
- Theeflavinen en thearubiginen die bijdragen aan de wrangheid in smaak en antioxidante, antikanker, antiseptische en cardioprotectieve eigenschappen bieden.
- Bevat mineralen zoals fluoride, calcium, ijzer en mangaan
- Levert vitamines B2, C en E.��
Voordelen
- Het is stimulerend, ideaal om de dag energiek te beginnen. Het lichaam absorbeert het langzamer dan andere stimulerende dranken, waardoor een gevoel van nervositeit wordt vermeden.
- Helpt concentratie te behouden tijdens studieperiodes.��
- Kan bepaalde soorten hartziekten en cardiovasculaire aandoeningen voorkomen, evenals het risico op hartaanvallen en beroertes verminderen.��
- Kan de groei van sommige soorten kankercellen voorkomen en vertragen.��
- Draagt bij aan het behoud van botsterkte en het voorkomen van ziekten die botmassa verlies veroorzaken.��
- Helpt nierstenen te voorkomen.��
Zoals we hebben gezien, heeft deze thee talrijke voordelen. Echter, kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, of personen die gevoelig zijn voor cafeïne, moeten hun dagelijkse consumptie vermijden of verminderen. In deze gevallen is het raadzaam om een arts te raadplegen voor advies.
Hoe ervan te genieten
English Breakfast thee wordt traditioneel geconsumeerd als een infusie. Echter, het poedervorm is ideaal voor het absorberen van alle voedingsstoffen en het vermijden van de consumptie van microplastics (te vinden in sommige theezakjes). Het kan worden genomen met alleen water of gemengd met melk (zowel koemelk als plantaardige melk).

��
Een perfecte optie voor zwarte thee zou English Breakfast poeder van Matcha & CO zijn. Om al zijn eigenschappen en voedingsstoffen te verkrijgen, worden theebladeren vermalen tot een fijn poeder dat perfect is om op te lossen in water, melk of plantaardige dranken.
Naast de intense smaak, volle karakter en geschiktheid als stimulerende drank, heeft het een hoge concentratie antioxidanten, bevordert het de productie van rode bloedcellen en helpt het de spijsvertering te verbeteren.