website Meteen naar de content
🍵 7-JARIG JUBILEUMAANBIEDING
💥 Tot 25% korting
EINDIGT OVER
00 Dagen
:
00 Uren
:
00 Min.
:
00 Sec.

Watermeloen-tartaar met avocado-matcha-mayonaise

5 u 2

Vers, licht en vol smaak: deze watermeloen-tartaar met avocado-matcha-mayonaise is een creatieve draai aan de klassieke tartaar. Perfect als zomers voorgerecht — het combineert de zoetheid van watermeloen met de romigheid van avocado en de umami-diepte van matcha tot een unieke en heerlijke ervaring.

Ingrediënten

  • ½ watermeloen
  • Zout
  • Gekookte rijst

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel teriyakisaus
  • 1 eetlepel rijst- of appelazijn
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel gehakte knoflook

Voor de mayonaise:

  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 grote, rijpe avocado
  • Sap van een halve citroen
  • 10 g extra vierge olijfolie (aanpassen voor gewenste textuur)
  • Snufje zout en peper
  • 2 g Premium Matcha

Bereiding

1
Snijd de watermeloen in plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout, dek af en bak 40 minuten op 200°C. Haal uit de oven, verwijder de pitten en laat afkoelen.
2
Snijd in blokjes en voeg de marinade-ingrediënten toe. Dek af en zet 4 uur in de koelkast.
3
Voor de mayonaise doe je alle ingrediënten in een kom of blender. Mix tot de gewenste consistentie.
4
Voor het serveren gebruik je een serveerring: begin met een laagje gekookte rijst, voeg daarna de avocado-matcha-mayonaise toe en eindig met de gemarineerde 'tonijn' (watermeloen). Garneer met olie en sesamzaadjes en serveer.
Reactie plaatsen

Your email address will not be published..

Meer recepten

Selecteer opties