We hebben een heel speciale draai gegeven aan dit heerlijke Italiaanse recept ����. Probeer deze fantastische Tiramis�� met Spicy Chai-thee ����
Ingrediënten
3 kopjes water
3 gram Spicy Chai thee
2 kopjes mascarpone kaas
½ kopje witte suiker
4 grote eidooiers
3 eetlepels verse room
Snufje zout
24 lange vingers
2 eetlepels ongezoet cacaopoeder, gezeefd, voor decoratie
Bereiding
1
Om het chai-concentraat te bereiden, verwarm je simpelweg het water en voeg je de Spicy Chai-thee toe. Roer tot het oplost. Om de mascarponevulling te bereiden: Klop de mascarpone, suiker, eidooiers, room en zout (optioneel: voeg een beetje rum toe) tot het licht en luchtig is.
2
Spreid ongeveer 1/3 kop van de mascarponevulling op de bodem van een ovenschaal van 2 liter (1,89 L). Doop de koekjes één voor één in de Spicy Chai-thee en plaats ze naast elkaar. Als er een opening is tussen de koekjes en de ovenschaal, plaats ze dan in de tegenovergestelde richting.
3
Spreid ongeveer 1/2 kop van de mascarponevulling over de koekjes. Herhaal met de andere twee lagen. Strijk de bovenste laag mascarponevulling glad. Dek de tiramisu lichtjes af en laat minstens 2 uur (of tot 1 dag) in de koelkast afkoelen.
4
Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder voor het serveren.
Verfrissend, romig en perfect in balans tussen natuurlijke zoetheid en energie. Ideaal voor warme dagen of wanneer je zin hebt in een gezond verwenmoment.
De zomer betekent samenzijn, lange maaltijden met familie of vrienden, en genieten van de zon met een drankje in de hand. En hoewel de klassieke versie meestal wijn bevat, presenteren...
Vers, licht en vol smaak: deze watermeloen-tartaar met avocado-matcha-mayonaise is een creatieve draai aan de klassieke tartaar. Perfect als zomers voorgerecht — het combineert de zoetheid van watermeloen met de...