website Meteen naar de content
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€
🚚 SNELLE LEVERING

Wat zijn prebiotica en welke soorten zijn er?

Adequate darmgezondheid is de sleutel tot algeheel welzijn, daarom kunnen prebiotica goede bondgenoten zijn om dit te bereiken.

Wat zijn prebiotica?

Het zijn niet-verteerbare voedselcomponenten die een reeks voordelen voor het lichaam kunnen bieden door de groei of activiteit van de bacteriestammen in de darmen te stimuleren. Ze bevorderen de vermenigvuldiging van gunstige bacteriën meer dan schadelijke. Op deze manier kunnen ze de diversiteit en activiteit van de darmmicrobiota verbeteren, wat gunstig is voor de gezondheid.

Prebiotica zijn voedingsmiddelen die bestaan uit oligosacchariden in de vorm van oplosbare vezels en worden vaak gebruikt als ingrediënten in voedsel. Deze vezel die het lichaam niet kan verteren, wordt gefermenteerd in het maagdarmkanaal en later gebruikt als "voedsel" voor sommige gunstige darmbacteriën.

Soorten prebiotica:

De meest bestudeerde zijn twee: inuline en fructo-oligosacchariden (FOS). Ze kunnen van nature aanwezig zijn in sommige voedingsmiddelen zoals peulvruchten, aardappelen, knoflook of uien, of ze kunnen worden toegevoegd om bepaalde voordelen aan het voedsel te bieden.

De bekendste prebiotica zijn onder andere:

- Oligofructose, te vinden in voedingsmiddelen zoals tarwe, uien, honing of prei, onder andere.
- Inuline, meestal te vinden in de wortels, knollen en wortelstokken van bepaalde planten.
- Galacto-oligosacchariden, aanwezig in bakkerijproducten, babyvoeding, zuivelproducten, zoetstoffen en suiker, onder andere.
- Lactulose, gebruikt als medicijn om symptomen van constipatie en hepatische encefalopathie te behandelen.
- Oligosacchariden uit moedermelk.

Voordelen van prebiotica:

Ondanks dat ze niet worden verteerd, fermenteren ze in de dikke darm, wat resulteert in verschillende positieve effecten, zoals:

- Het verhogen van het aantal gunstige bacteriën in de dikke darm, bekend als Lactobacillus en Bifidobacterium.
- Het bevorderen van de opname van mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en zink.
- Het voorkomen van diarree of constipatie, omdat het de omvang van de ontlasting vergroot en de duur van de darmtransit verkort.
- Het verlagen van cholesterol en triglyceriden.

Hoe prebiotica te consumeren:

In principe kunnen prebiotica worden gevonden in de volgende voedingsmiddelen:

- Melk
- Honing
- Groenten zoals knoflook, uien, artisjokken, asperges, prei en vooral cichorei
- Fruit, vooral bananen
- Volkoren granen: volkoren tarwe en haver
- Peulvruchten en noten

Naast het consumeren ervan via voedsel, kunnen ze ook in de voeding worden opgenomen via voedingssupplementen. Dit is het geval met Inner Cure van Matcha & CO.

Ontwikkeld met experts in het microbioom, ondersteunt Inner Cure je spijsverteringssysteem, immuunsysteem en humeur. Onze formule is ontworpen voor een opgeblazen gevoel, darmongemakken, darmflora en afweer.

Het bevat 5 probiotische stammen met 50 miljard CFU's (kolonievormende eenheden) per gram specifieke probiotica om het darmmicrobioom te ondersteunen. Matcha, een natuurlijke prebioticum, zal probiotica helpen overleven en zich aanpassen aan je lichaam. Tryptofaan, in combinatie met matcha en probiotica, zal je humeur ten goede komen.



Reactie plaatsen

Your email address will not be published..

Andere Artikelen

Selecteer opties