website Meteen naar de content
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN € 35!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN € 35
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN € 35!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN € 35
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN € 35!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN € 35
🚚 SNELLE LEVERING

Klontjes in matcha thee: een teken van kwaliteit

Heb je je ooit afgevraagd waarom matcha thee klontjes heeft? Er is een misvatting dat dit een teken is van lage kwaliteit matcha, wat juist het tegenovergestelde is. Klontjes zijn eigenlijk een indicator van hoogwaardige matcha thee.

Matcha Thee Maken

Voordat matcha commercieel beschikbaar is, ondergaat het een proces genaamd steenmalen, waarbij tencha bladeren langzaam tussen twee gebeeldhouwde granieten stenen worden gevoerd en tot een fijn, delicaat poeder worden gemalen.

Matcha Steenmalen

Het is een langzaam en zorgvuldig proces om ervoor te zorgen dat de wrijving tussen de twee stenen geen warmte genereert, wat zou kunnen leiden tot oxidatie van de matcha als het te snel wordt gedaan. De wrijving creëert statische elektriciteit die de fijne deeltjes bindt, wat resulteert in iets grotere matcha klontjes. Daarom, als je matcha klontjes vindt, kun je er zeker van zijn dat het steen gemalen is en een methode is die gereserveerd is voor hoogwaardige matcha.

Hoe Verwijder Je Matcha Klontjes?

Het is begrijpelijk dat het drinken van matcha met klontjes niet ideaal is. Meestal zoeken mensen naar een gladde, zijdezachte textuur zonder klontjes. De beste manier om dit te bereiken is door de matcha thee te zeven, hetzij met een zeef of een roestvrijstalen zeef.

Het is een zeer eenvoudige voorbereidende stap die slechts enkele seconden duurt. Om dit te doen, plaats je de zeef over de chawan en gebruik je een lepel om de thee voorzichtig te zeven. Doe een gram matcha in de zeef en roer met een lepel totdat je de matcha volledig hebt gezeefd en de klontjes hebt verwijderd.

Matcha Zeef

Deze klontvorming is gebruikelijk door vochtigheid en temperatuurveranderingen. De klontjes lossen niet op met heet water, dus het zeven van de matcha wordt aanbevolen om niet alleen de deeltjes te scheiden, maar ook om ze te beluchten.

De Thee Ziften Maar Klontjes Verschijnen Nog Steeds

Als, ondanks het zeven van de thee, het eindresultaat nog steeds klontjes heeft, is het raadzaam om een kleinere hoeveelheid matcha (zoals een shot) te bereiden en deze vervolgens in de drank van je keuze te gieten voor het mengen. Het is ideaal om te genieten met water of verschillende soorten melk zoals haver, amandel, soja, rijst of koemelk.

Een shot matcha maken (één deel matcha en twee delen warm water) is een nuttige methode om ervoor te zorgen dat grote klontjes gelijkmatig afbreken. Een veelgemaakte fout is het verdunnen in onjuiste verhoudingen en het dan mengen. In plaats daarvan, door de matcha in een kleinere hoeveelheid water (of melk) te mengen en het vervolgens in de drank te gieten, wordt een gladde, klontvrije ervaring gegarandeerd.

Om al deze redenen, en voor een perfecte ervaring, is het essentieel om de matcha thee correct te kiezen, en een perfecte optie is Matcha & CO's Premium Matcha Thee. Het is 100% biologische ceremoniële matcha van de hoogste kwaliteit uit Japan, geselecteerd van de beste plantages in Kyoto.

Premium Matcha Thee van Matcha & CO

Een krachtige antioxidant die energie geeft, de stofwisseling versnelt en de bloedsuikerspiegel controleert. Het is ook gemaakt zonder kleurstoffen, conserveermiddelen of suiker.

Reactie plaatsen

Your email address will not be published..

Meer artikelen

Selecteer opties