website Meteen naar de content
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€!
🚚 SNELLE LEVERING
GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN BOVEN 35€
🚚 SNELLE LEVERING

Hoe maak je de perfecte Matcha Latte

Matcha latte, we hebben het over een heerlijke, troostrijke en antioxidant-rijke drank. De bereiding is eenvoudig en kost niet meer dan een paar minuten.

Het hoofdbestanddeel is Matcha thee, een zeer fijn groen poeder gemaakt van Sencha groene thee, traditioneel gebruikt in theeceremonies in Japan.

Ingrediënten en Benodigdheden voor de Bereiding

Om de perfecte Matcha latte te maken, is het belangrijkste om kwaliteitsthee te hebben. Dit is het geval met Matcha Premium Tea van Matcha & CO.

Dit is een 100% biologische ceremoniële Matcha thee van de hoogste kwaliteit uit Japan, geselecteerd uit de beste groene theeplantages in Uji. Het is een krachtige antioxidant die energie levert, de stofwisseling versnelt zonder vermoeidheid en de bloedsuikerspiegel reguleert. Het bevat geen kleurstoffen, conserveermiddelen of suiker.

In het geval van Matcha Premium Tea worden de groene theebladeren zorgvuldig met de hand geplukt in de lente, waarbij alleen de beste bladeren worden geselecteerd. Ze worden gestoomd en de bladeren worden gescheiden van de stelen, waarna ze tot het ontaderde blad worden gemalen. Dit traditionele proces maximaliseert de smaak en behoudt de levendige groene kleur die deze Matcha kenmerkt.

Matcha Premium Tea van Matcha & CO

��

Bovendien heb je nodig:

  • Melk naar smaak, dit kan volle, halfvolle, magere of een plantaardige drank zijn. Het wordt meestal alleen met water bereid, maar in het Westen is het populair geworden om het zowel met water als met melk of plantaardige dranken te maken.
  • Keramische chawan kom waarin je de Matcha thee bereidt. De kom moet een vlakke bodem hebben om de klopbeweging te vergemakkelijken en de oplossing te bevorderen. Meestal heeft het een hoogte van ongeveer 12 cm, een diameter van 11 cm en een inhoud van 300 ml.
Keramische chawan kom van Matcha & CO
  • Maatlepel: Het is niet essentieel, maar met een maat van één gram zal het handig zijn bij het toevoegen van de exacte hoeveelheid Matcha thee. De maatlepel van Matcha & CO is gemaakt van roestvrij staal met een gesoldeerde messing verbinding, een metaal dat antimicrobiële werking heeft, dus het desinfecteert zichzelf.
Maatlepel van Matcha & CO
  • Bamboe chasen klopper: Het is een essentieel item in de theeceremonie. Afhankelijk van de kwaliteit kan het 50, 75, 100 of 125 tanden hebben. Het aantal tanden bepaalt de snelheid waarmee je de Matcha oplost en schuim creëert. Onze aanbeveling is de Matcha & CO bamboe chasen klopper. Het is zorgvuldig vervaardigd, bestaande uit 100 tanden gemaakt van delicate en flexibele bamboe die het Matcha poeder volledig oplossen en een schuim creëren dat de umami-smaak ten volle versterkt.
Bamboe chasen klopper van Matcha & CO

Als alternatief voor de bamboe klopper kun je een elektrische opschuimer gebruiken. Om de thee te zeven en gemakkelijker op te lossen, kun je ook een Matcha theezeef gebruiken.

Bereiding

  • Verwarm 60 ml water, melk of een plantaardige drank. Het moet een temperatuur van 80°C bereiken, dus het is ideaal om een keukenthermometer of een elektrische waterkoker met temperatuurindicator te gebruiken. Tip: Hoewel er slechts 60 ml water wordt gebruikt, wordt aanbevolen om iets meer te gebruiken omdat je voordat je naar de volgende stap gaat, de kom of "Chawan" meerdere keren moet spoelen met een beetje heet water om deze op te warmen.
  • Giet de gewenste theemaat in de kom. Meestal wordt 1 gram gebruikt, dus een lepel is voldoende, maar als je meer intensiteit wilt toevoegen, kun je er twee gebruiken.
  • Giet het water in de kom en gebruik de bamboe chasen klopper om de thee op te lossen. Je moet krachtig kloppen in een W-beweging gedurende ongeveer 30 seconden.
  • Voeg de melk toe aan het mengsel en roer geleidelijk totdat het volledig is geïntegreerd.

Naast de basis ingrediënten kun je ook andere toevoegen die een vleugje smaak geven en je Matcha latte een unieke thee maken. Ahornsiroop, vanille-extract of kaneel zijn niet essentieel, maar zullen een rijke en speciale smaak toevoegen.

Het is belangrijk op te merken dat zodra de chasen en de chawan zijn gebruikt, ze moeten worden gespoeld met heet water, nooit met zeep, en volledig moeten drogen voordat ze worden opgeborgen.

Reactie plaatsen

Your email address will not be published..

Andere Artikelen

Selecteer opties